woensdag 30 maart 2016

Feel good hit of spring

Een handvol lifestyle advies van een expert in het levend zijn.

1. Banaliteit


Koop een banaan en eet hem op. Stel u geen vragen over de herkomst van de banaan. Doe geen zielonderzoek naar de arme pummels die uw huidig bezit van een banaan tot stand hebben gebracht. Ze zijn daar ook maar in het verre Bananië, hersenloos bananen aan het verwezenlijken. Denken zij na over de twijfels die hun acties teweegbrengen bij de uiteindelijke consument? Ik denk het niet. Maar eigenlijk wel. 

2. Numerologie


Zet een goed nummer op en luister. Open die oren en maak van uw hoofd een klankkast. Laat het galmen tot in alle uithoeken van uw verstand en sta het toe om alle aangekoekte restjes te verwijderen. Neem de echo mee voor de rest van de dag en gebruik het als baken van rust wanneer men de gebruikelijke, met bullshit beladen stootkarren weer uw richting uit duwt. 

3. Conversatorium


Converseer en maak een slechte grap. Uw gezelschap zal u slechts in uitzonderlijke gevallen vermoorden. Mits goede timing zullen ze er zelfs smakelijk om lachen, zeker wanneer deze bespottelijke billenkletser eigenlijk op het puntje van eenieders tong lag. Er zal appreciatie zijn voor de opofferingsgezindheid die u aan de dag legde om dit mentale mijnenveld in één klap op te ruimen, zodat er snel weer kan overgegaan worden tot de essentie van het gesprek. 

4. Observenblik


Zet u en kijk eens goed rond. Observeer het half opgedronken plastic flesje water en denk na over hoe het straks zal kraken als u het, eenmaal leeggedronken, plet en in de vuilnisbak kiepert. ‘Waarom noemen ze het eigenlijk geen pletfles?’, denkt u. Zulke gedachten mag u schaamteloos vormen. Ze laten u, al was het maar even, in de heerlijke waan dat u de werkelijkheid beter vat dan al de rest. Kneed gerust de realiteit naar uw eigen goeddunken. Hoor ze kraken onder uw macht!

5. Projectiematig denken


Sluit uw ogen en denk aan iemand. Eender wie. Iemand die u bewondert, een vage kennis, een redelijk onbekende tennisser, uw hartendief. Beeld u in wat zij op dit eigenste moment aan het denken zijn. Hoe zij de wereld ervaren en omgaan met wat op hen afkomt. U dicht ze vast en zeker goede kwaliteiten toe die ze meer dan waarschijnlijk niet hebben. U projecteert op hen de hogere doelen die u zelf ambieert. Laat hen dus maar omgaan met al die hoge verwachtingen en relax.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten