zondag 1 februari 2015

Loko A - Bobo B: 3-2

Wel wel wel. De weer- en bondgoden zijn er uiteindelijk uitgeraakt: er mocht gevoetbald worden! Voor Loko was dat al geleden van die dag dat een oude grijsaard met zijn schimmel over de daken liep. En dat de Sint in het land was. Een beetje onwennig keerden we dus terug naar de Oyenbrug om er Bobo B uit Overijse partij te geven. Bij winst bleven we minstens gedeeld leider in 3e C. Loko beschikte slechts over 12 spelers door ziektes, verlet allerhande en alpijnse toestanden.

De onwennigheid ruimde snel baan voor dat vertrouwde wedstrijdgevoel. Loko nam meteen het heft in handen en posteerde zich voornamelijk op de helft van de tegenstander. Niet toevallig de minst pokdalige helft van het terrein. Bobo had het zichtbaar moeilijk met het beheerste middenveldspel dat we op de mat legden. Snelle uitbraken, slimme combinaties, rust aan de bal,... Aan vertrouwen geen gebrek. Robin was er al een eerste keer dichtbij toen hij een voorzet vanop links in één tijd tegen de paal knalde. Het was Hayette die met een slimme pass Tim aan de tweede paal vond. Die liet zo'n kans niet liggen: 1-0 op het bord! Loko bewaarde gemakkelijk de controle zodat doelman Boris zich kon toeleggen op gepast uitkomen en zijn heroïsche gevecht tegen de slaap. De 1-1 viel dan ook uit de lucht. Bobo's eerste hoekschop verdween tussen enkele niet doortastend optredende Loko's (I plead guilty) en kon aan de tweede paal simpel binnen getikt worden. Een kleine oefening in schuttingtaal later, had Loko gewoon weer de match in handen. Davy kwam na een lange rush alleen voor de keeper, maar de jus bleek helaas uit zijn benen verdwenen. De druk hield aan en de 2-1 zat er aan te komen. Bram nam een vrije trap vanop zo'n 25 meter. De keeper duwde de kanonbal tegen de lat, maar Davy was goed gevolgd om het leer voorbij diens grabbelende handen te buiken. Ook Robin was er weer dichtbij, maar die zag zijn schot opnieuw tegen de paal belanden. Tim werd tot slot onterecht afgevlagd door de anderzijds keurig fluitende ref. Rust!

De tweede helft speelden we naar de kant waar Hugo, Magda en minder bekende mollen de plak zwaaien. Bobo voelde zich gesterkt door de minimale achterstand en probeerde op enthousiasme (bij gebrek aan iets nuttig zoals talent) de bordjes in evenwicht te zetten. Loko bleef de betere ploeg maar stapelde steeds meer slordigheden op. De wedstrijd werd ook iets bitsiger, zo ongeveer rond de tijd dat Schaekers de leeggelopen Davy kwam vervangen. Bobo prikte na alweer een stilstaande fase de gelijkmaker binnen. De vrije trap dwarrelde tussen de verdediging en de keeper en werd door een vrijstaande Bobo'er in doel geschoten. Verwensingen weergalmden door het anders rustige winterlandschap. Maar nog was de veer bij Loko niet gebroken. Als een ietwat vadsige feniks zouden we uit onze assen opstaan. Robin hield zijn mannetje af ter hoogte van de middenlijn en lanceerde Hayette op de rechterflank. Die zag dat de keeper ver uit zijn doel kwam en dacht: genoeg gelopen, ik lob hem van hier binnen. En zo geschiedde! Bobo ging er nog voor met de moed der wanhoop (al even nuttig als enthousiasme), dwong enkele hoekschoppen af, maar kreeg geen uitgesproken kansen meer. Dan was Tim er voor ons nog het dichtste bij, maar ook zijn lange rush kreeg geen happy end. Loko hield de drie punten thuis!

Loko blijft op niveau in 2015 en proeft meteen de zoete smaak van de overwinning. We delen nu de eerste stek met IOT, Cite verliest de leiding na een gelijkspel. Zaak dus voor ons om hen volgende week finaal uit de titelrace te kegelen! Iedereen present! COYL!!