zondag 1 maart 2015

Loko A - Blue Wolf: 6-1

                 Boris

Ronald    Hans   Fred    Wim

Arnout     Verbelen  Corre   Herman (Bit)

Miche (Hayette)   Robin (Davy)


Met steaks rondlopen en vragen of ze rijst-, bresilienne- dan wel kriekentaart moeten hebben: één keer per jaar is genoeg. Hoog tijd voor een pot sterk gepeperd voetbal! Loko nam het op tegen de Brusselaars van Blue Wolf, een team dat op het punt staat te degraderen naar de achtertuin-competitie. Jumpers for goalposts. Bij winst behielden we aansluiting met de top.

Loko begon aan de wedstrijd met lage intensiteit, alsof we de rustige landelijke omgeving niet wilden verstoren. Zo stil; je kon een américain horen vallen. Blue Wolf oogde verre van impressionant en nodigde zodoende niet uit om naar een hogere versnelling te schakelen. De grootste tegenstand ondervonden we dan ook van de tegenwind. Achterin kwamen we op geen enkel moment in de problemen, voorin misten we de nodige scherpte. Een uitgebreide studieronde, heet dat dan. Zoals een baby naar moederlijke warmte hunkert, zo hard had de wedstrijd een doelpunt nodig. En jawel, die kwam letterlijk uit de lucht gevallen. Een bal werd vanop rechts steil omhoog gelanceerd. Doelman Boris en ikzelf keken vol bewondering naar hoe de wetten van Newton inwerkten op het projectiel. Een Blue Wolf was minder poëtisch van aanleg en kopte de bal na de stuit binnen. 0-1 halverwege de eerste helft, de wake-up call was aangekomen. Robin kreeg het bij de aftrap aan de stok met de scheidsrechter en werd uit voorzorg gewisseld voor Davy. Loko, te ervaren om nog aangeslagen te zijn door een vroege achterstand, trok dan maar vrank en vrij ten aanval. Via een tiental tussenstations kwam de bal via Davy pardoes bij Corre terecht, die de bal van dichtbij kon binnen leggen. Wat later was Miche bij de pinken om een desastreuze uittrap van de doelman te onderscheppen. Hij bleef kalm en zette Loko op voorsprong. Op enkele corners na hadden we niets te vrezen van de nummer voorlaatst. Wat ze op de mat legden, leek meer op een artistieke impressie van voetbal uitgedacht door Delphine Boël op een zatte avond.

Een warme chocomelk later en met de wind in de rug, begon Loko voortvarend aan de tweede helft. Na een actie over links werd Davy moederziel alleen voor de keeper aangespeeld. Die sprak zijn torinstinct aan voor de 3-1. Het zou niet zijn laatste wapenfeit zijn, want even later was hij goed voor een assist op Corre die zijn tweede van de middag binnen prikte. Hayette en Bit konden nu in alle rust invallen in de plaats van Miche en Herman. De verdediging kwam nog het meest in actie bij het oversteken van het veld om de doelpuntenmakers te feliciteren. De volgende op de lijst was opnieuw Davy. Na een inworp kon Ronald de bal mooi voor doel brengen, waarna Davy zijn bewaker klopte in de lucht: 5-1. Davy was nog lang niet uitgezongen: hij werd gehaakt door de keeper nadat hij door Bit werd aangespeeld. Op vraag van het hele stadion nam Bit zijn verantwoordelijkheid. Hij koos, helaas, voor de slechtst denkbare mix van zacht in de hoek en hard door het midden. Hij zou deze misser meer dan goedmaken. Corre kreeg wat ruimte in de grote rechthoek maar had geen zin om met links te trappen. Dus legde hij terug op Bit, die deze keer minder besluiteloos was: hij knalde het leer op supersonische wijze in de kruising. Zo'n beauty dat het hem een open doekje opleverde van heel opwarmend Loko B. Blue Wolf liet zich amper opmerken: er was kans gepareerd door Fred en een schandelijke gesprongen tackle met twee voeten vooruit, gelukkig zonder erg, die ongestraft bleef door de ruggengraatloze ref. Affluiten, dat kon hij nog net zonder hatelijk te zijn.

6-1! Lekker. Door de winst van Cite tegen IOT staan we virtueel mee aan de leiding. Volgende week komen we uit tegen Tijl, een collectief dat toch al iets meer schijn heeft van een voetbalploeg. We hebben iets goed te maken want in de heenwedstrijd zuigden we met nilfiskkracht  (1-1). Allen weer op post! COYL!!!

Disclaimer: Schaekers was er ook ondanks zijn blessure. Zaterdag 14/03 spaghettislag van ZVK De Far. 

Verloop:

1-1: Corre (Davy)
2-1: Miche (keeper)
3-1: Davy (Corre?)
4-1: Corre (Davy)
5-1: Davy (Ronald)
6-1: Bit (Corre)

Geel: Robin, Verbelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten